Over ons

Caffien is het verhaal van Fien. 


De passie voor de sector startte al vroeg in de tienerjaren. Als er een communie of feest was, vond je haar vaak al bedienend, of druk in de weer met de tafels af te ruimen. Later vergaarde Fien heel wat ervaring als medewerker in verschillende horecazaken. Na jaren dromen van een eigen horecazaak, waagde ze de sprong. 

In 2020 was het dan eindelijk zover! De overname was rond en het dromen over een eigen zaak werd plannen. Helaas gooide COVID-19 wat roet in het eten waardoor we de opening van 1 april uitstelden tot 1 juli 2020.


Sindsdien kan je bij Caffien terecht voor (h)eerlijke verse en huisbereide maaltijden in een sfeervol eethuis. Deze worden bereid door onze fantastische Silke. Steun en toeverlaat van Fien en chef in de potten. Alle gerechten staan geschreven op een krijtbord, waar iedere week wisselende gerechten en desserts op verschijnen. ‘Vers’ en ‘huisgemaakt’ worden door Fien hoog in het vaandel gedragen. Vandaar dat de eetkaart bewust beperkt wordt gehouden, maar wekelijk varieert. 

Je kan in Caffien ook terecht voor een stukje koffie met gebak. Huisbereide pannenkoeken, brownie, speculoosmousse, … worden afgewisseld met een assortiment van Zoets, een startende en lokale business te Zwevegem. 

Caffien kiest zoveel als mogelijk voor lokale producten en samenwerkingen. Grote commerciële merken waar veel chemische toevoeging in verwerkt zitten, worden zoveel als mogelijk vermeden. Op de kaart staan bijvoorbeeld enkel bieren van lokale brouwers, waar veel aandacht is voor de basisproducten zoals de hoppe. Ook in Caffiens assortiment frisdranken komt deze visie terug: een combinatie van zelfgemaakte limonades en het merk Fritz. Jonge gasten (nu al iets ouder) brachten in 2003 hun fritz kola op de markt met echte kolanoot-extract en natuurlijke cafeïne. Hun limonades bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en echte sappen.

Caffien ligt op een toplocatie, centraal op de markt van Ingelmunster met gratis parking, beschikt over een gezellige stadstuin en leuk zonneterras vooraan de zaak. Vind je Caffien een fijne plek voor een workshop, teammeting, babyborrel, verjaardagsbrunch, lentefeest, … Vraag gerust meer info en we bekijken samen met jou de mogelijkheden!

Wees welkom!