Over ons

Na jaren dromen van een eigen horecazaak, waagde Fien eindelijk de sprong. De passie voor de sector startte al vroeg in de tienerjaren. Als er een communie of feest was, vond je haar vaak al bedienend. Toen ze oud genoeg was, werkte ze als jobstudent aan de kust. Om goed op de hoogte en top voorbereid te zijn op dit avontuur, volgde Fien de opleiding restauranthouder, naast een ellenlange lijst van eendagsopleidingen. 

In 2020 was het dan eindelijk zover! De overname was rond en het dromen over een eigen zaak werd plannen. Helaas gooide COVID-19 wat roet in het eten waardoor we de opening van 1 april uitstelden tot 1 juli 2020.

Sindsdien kan je bij Caffien terecht voor (h)eerlijke verse en huisbereide maaltijden in een sfeervol eethuis. Deze worden bereid door onze fantastische Silke. Steun en toeverlaat van Fien en chef in de potten. Elke dag zorgt ze ook voor verse daggebakken. Deze worden afgewisseld met een assortiment van Toarte, een startende en lokale business van Febe Denturck.

We kiezen zoveel als mogelijk voor lokale producten en samenwerkingen. We proberen ook grote merken waar veel chemische toevoeging in verwerkt zitten te vermijden. Op onze kaart staan bijvoorbeeld enkel bieren van lokale brouwers, waar veel aandacht is voor de basisproducten zoals de hoppe. Ook in ons assortiment frisdranken kozen we voor een combinatie van zelfgemaakte limonades en het merk Fritz. Jonge gasten (nu al iets ouder) brachten in 2003 hun fritz kola op de markt met echte kolanoot-extract en natuurlijke cafeïne. Hun limonades bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en echte sappen.

Alle gerechten staan geschreven op een krijtbord, waar iedere week wisselende gerechten en desserts op verschijnen. 

Caffien ligt op een toplocatie, centraal op de markt van Ingelmunster met gratis parking, beschikt over een gezellige stadstuin en leuk zonneterras vooraan de zaak.

Wees welkom!